.
 

Suzanne Spanjaard 

Pianolessen in Veldhoven

 

Activiteiten

 

voorspeelavond2010.jpgVoorspeelavond
Eenmaal per jaar organiseer ik een avond met optredens voor kinderen en volwassenen. In een sfeervolle zaal brengt iedereen een muziekstuk ten gehore op de vleugel. Familie en vrienden vormen het publiek.
 De leerlingen kunnen een familielid of kennis vragen om mee samen te spelen. Het leukste is als dit een ander instrument is, maar 2 (of 3!) personen op een piano mag natuurlijk ook.
De medespeler kan met een stuk van zijn/haar eigen les komen, maar we kunnen het samenspel ook bedenken en uitwerken tijdens de lessen.

 

Pianoavondjes
Voor de volwassen leerlingen is er tweemaal per jaar een ‘informeel avondje’. Dit is een gezellig samenzijn zonder publiek waarop alle aanwezigen één of meer stukken spelen. Het voordeel hiervan is dat je leert optreden in een ‘veilige’ setting. Onder het genot van een kop koffie of een glaasje wijn maak je kennis met je collega-studenten.
 

 

‘Bijna-vakantie’ spelletjesmiddagen
Tijdens deze middagen spelen leeftijdsgenootjes pianostukken voor elkaar en doen ze samen muziekspelletjes. Deze spelletjesmiddagen zijn een afwisseling van luisteren, samenwerken, concentratie, creativiteit en dolle pret. De spelletjesmiddagen blijken een uitstekend middel om bij kinderen de liefde voor muziek aan te wakkeren.

 

Examens

Ik ben lid van de EPTA (European Piano Teachers Association).

Deze professionele vereniging organiseert voor

leerlingen van haar leden examens op 6 niveaus: A1, A2, B, C, D en E. Omstreeks maart/april kunnen leerlingen

zo’n examen afleggen.
Alle examens bestaan uit een schriftelijk theoriegedeelte en een speelgedeelte in concertvorm.
Examen doen is niet verplicht, maar blijkt wel een tovermiddel om je niveau te verhogen.